OPENBARE AVOND 2019

————————————-

TROTS OP VNF-APELDOORN!

Eens per 2 jaar organiseert VNF-Apeldoorn een Openbare Avond en gisteren (27 november 2019) was het eindelijk zover, de Openbare Avond van VNF-Apeldoorn en wat een waanzinnige avond was het …. Alle 1.150 kaarten waren een week van tevoren al uitverkocht. Eerlijk is eerlijk van zo’n grote opkomst hadden we niet durven dromen!

Toen om 18:45 uur de deuren van Orpheus opengingen stormden de bezoekers naar binnen en was het hard doorwerken aan de kassa’s om iedereen op tijd binnen te krijgen. Het publiek bestond niet alleen uit enthousiaste natuurfotografen, ook natuurliefhebbers zonder camera waren massaal aanwezig. De sfeer was uitstekend, iedereen had er zin in.

Klokslag 20.00 uur werd de ledenpresentatie gestart en binnen no-time was iedereen gefocust op de prachtige natuurbeelden die op muziek werden getoond. De volle Hanos-zaal bij Orpheus zorgde zelfs bij de meest ervaren sprekers voor zenuwen.

Henri van Vliet, de voorzitter van de club, trapte de avond af met zijn welkomstwoord en heeft de hele avond voortreffelijk aan elkaar gepraat. Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, onze speciale gast, trakteerde ons op een fascinerende openingspresentatie met als thema ‘Dichtbij’. Het publiek hing aan zijn lippen toen hij een inkijkje gaf in het natuurleven rondom het paleis. Zijn humoristische wijze van presenteren zorgde ervoor dat hij de lachers op zijn hand kreeg.

Acht clubleden (Henri van Vliet, Jeroen Scheffers, Monique van der Hoeven, Wim Weenink, Martin van Lokven, Esther van der Zouw, Jan Huttinga en Jan Vermeer) lieten vervolgens om de beurt hun mooiste natuurfoto’s zien en vertelden vol passie over hun projecten en belevenissen, vaak met een flinke dosis humor.

Op een avond als deze wordt duidelijk hoe mooi de natuur eigenlijk is en dan besef je hoe zuinig we hierop moeten zijn.

Met veel plezier kijken wij terug op een zeer geslaagde avond. Namens VNF-Apeldoorn willen we alle bezoekers bedanken voor hun komst en alle enthousiaste reacties die we hebben ontvangen. Wij zijn trots dat we dit als club neer hebben kunnen zetten. Een grotere beloning dan dit kun je niet krijgen als organisatie.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door de sponsors van de Openbare Avond.