Beste leden van VNF-Apeldoorn,

Dit is misschien wel de lastigste nieuwsbrief die ik ooit zal schrijven.

Normaal gesproken komen de woorden vlot en rollen ze soepeltjes uit m’n pen maar dat is nu wel anders. Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat te zeggen.
Je hoort momenteel veel mensen verzuchten: ‘Het zijn rare tijden’. Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep en overheden treffen maatregelen die we nooit voor mogelijk hielden. Hoe komen we dit te boven? Hoe ziet de wereld er over een paar maanden uit? Hoe lang duurt het nog tot dit allemaal achter de rug is?

Allemaal vragen waar we voorlopig geen afdoende antwoord op hebben. Als bestuur willen we jullie graag een hart onder de riem steken. Houd vol! Ondanks dat we elkaar voorlopig niet persoonlijk kunnen ontmoeten proberen we de moed erin te houden.
Mocht je hulp nodig hebben of gewoon even behoefte hebben aan contact: bel of mail dan gerust met één van de bestuursleden.

Voor de meesten van ons zullen dit weken of maanden zijn van terugschakelen en overleven. Maar het wordt ook een tijd van improviseren, uitdagingen, nieuwe ideeën en kansen.
Het zijn rare tijden maar het wordt beter. Stap voor stap klimt Nederland de komende maanden uit de intelligente lockdown. Nu de dalende trend in het aantal besmettingen doorzet, heeft het kabinet een stappenplan opgesteld waarmee de corona-maatregelen per maand verder worden versoepeld.

Als bestuur van de leukste fotogroep van Nederland staan we voor een uitdaging. Hoe nu verder?
Hoewel de kans bestaat dat we vanaf 1 juli weer als vereniging bijeen mogen komen verwacht ik dat de 1,5 meter afstand die we onderling moeten bewaren niet werkt. Het lijkt me onmogelijk om dit bij ‘de Duiker’ te realiseren. Momenteel onderzoekt het bestuur de mogelijkheden van de kerk bij ‘de Duiker’. Deze kan misschien voldoende ruimte bieden en wellicht is het hier mogelijk om vanaf september weer voorzichtig wat te beginnen. Uiteraard zal ook hier rekening moeten worden gehouden met allerlei beperkingen.

We zullen dus nog even geduld moeten hebben. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur

Henri van Vliet (voorzitter)

VNFA-nieuwsbrief-mei-2020